COVID-19

Informasjon om COVID-19 (Oppdatert 15.12.21)

Vi i Vrådal Panorama har utarbeidet smittevernrutiner som omfatter alt fra heiser og skiutleie til serveringssteder. Med disse rutinene kan vi fortsette å skape gode og trygge skiopplevelser. Vi følger anbefalinger fra FHI og Helsedirektoratet, og er i god dialog med kommunelegen i Kviteseid kommune. Her finner du aktuell informasjon om smittevern og forholdsregler. Vær oppmerksom på at regler kan endres med tanke på lokale og nasjonale tiltak.

Hovedregler

 • Bli hjemme hvis du er syk.
 • Husk god hånd- og hostehygiene. Vask hendene grundig og ofte.
 • Følg de skilt og anbefalinger du møter i alpinanlegget. La oss hjelpe hverandre med å redusere smitterisikoen.

Er du syk eller har symptomer? Bli hjemme

Er du syk, har symptomer på Covid-19 eller har vært i nærkontakt med personer som har fått påvist Covid-19, skal du og ditt reisefølge bli hjemme. Dersom du skulle få symptomer eller bli syk under oppholdet på Vrådal Panorama, følg anbefalingene nedenfor:
 • Reis hjem så fort som mulig.
 • Vent ute eller i eget rom om mulig.
 • Ikke anvend offentlig transport.
 • Dekk til munn og nese eller hold 1 minst meter avstand til andre.
 • Kontakt ditt lokale legekontor og følg deres anvisninger.

Betaling og kjøp av heiskort

Som i fjor har vi kun kontantfrie kasser på skisenteret, i kafeen og baren for å sikre trygg betaling. Vi desinfiserer alle flater, som kassedisk, kortterminaler og dørhåndtak.
Det er kun mulig å kjøpe heiskort online eller i våre billettautomater. For å unngå køer, blir det ikke mulig å kjøpe heiskort i kassen.

Servering

Vi ber om å respektere følgende regler i kafeen, baren og restauranten:
 • Gjester skal registrere seg via appen SafeSpot.
 • Kun en fra hver familie/gruppe i køen for å betale og hente mat.
 • Husk god hånd- og hostehygiene. Vask hendene grundig og ofte.
 • Hold avstand til andre enn din familie/gruppe.
 • Det er krav om munnbind innendørs (kan tas av ved bordet).
 • Alkohol blir ikke servert på serveringssteder. Fra 15.12 blir det skjenkestopp på alle serveringssteder i landet.

I heisen

I år er det en bransjeanbefaling om å bruke munnbind utendørs i heiskøen, skiheiser og andre steder ute, der det er vanskelig å holde avstand. Vi setter pris på at du som gjest hjelpes oss med å unngå trengsel og bidrar til å holde avstand.

Utover anbefalingen kan heisene kjøres med normal kapasitet, men vi vil utvise varsomhet med å fylle opp stolheiser. Ta gjerne heisen med familien for å utnytte kapasiteten best mulig.
Ved uforutsette omstendigheter rundt Covid-19 og følgende økonomiske konsekvenser kan enkelte heiser være stengt. Vi prioriterer drift av stolheisen og Lille Petter. Aktuell informasjon om åpne heiser og nedfarter er å finne på hjemmesiden og Fnugg.

Skiutleie og skiskole

Det er fortsatt mulig å leie utstyr på Vrådal Panorama. Ski og utstyr må forhåndsbestilles gjennom kontaktskjemaet, slik at vi kan unngå kødannelse og minimere tiden. Alle som skal leie ski hos oss må huske å ta med seg munnbind. Dette skal brukes inne i alle våre lokaler.
Vi vil regelmessig desinfisere hjelmer, støvler, staver og akebrett.
Gå til kontaktskjema.

Vi tilbyr også skiskole, men også her anbefales det å bruke munnbind. Mye av undervisning går vanligvis med på å holde eleven, hjelpe eleven opp igjen etter fall, derfor vil våre instruktører undervise med munnbind.

Innreise til Norge fra andre land

Alle fra EU, EØS, Schengen og Storbritannia kan reise inn til Norge, men må registrere seg ved innreise. I tillegg må alle teste seg ved ankomst til Norge, det gjelder selv om du er fullvaksinert. Reisende fra land utenfor Europa må også registrere seg og teste seg, men kan i tillegg være omfattet av karantenekrav. Mer informasjon finner du hos NHO Reiseliv.

Spørsmål?

For mer informasjon eller andre spørsmål, send en mail til oss på alpin@alpin.no eller ring 35 06 83 50.
Vi sees i bakken!