Nordic walking

Nordic walking

Anlegget, som ble åpnet i oktober 2006, er det første av sitt slag i Norge.

Nordic Walking startet i Finland i 1997 som en fitness sport, og er en populær treningsform også i Norge

Nordic Walking er en gang-art som utføres med aktiv bruk av staver. Med Nordic Walking får du en mer effektiv trening enn ved tradisjonell gange. Med staver gjør du unna tre kvarters trening på en halvtime! Nordic Walking er lett, naturlig og styrker spesielt bryst-, ben-, arm- og skuldermusklene. Ved Nordic Walking bruker du 90 % av alle muskler
Det er gjort mye forskning på Nordic Walking. Det er blant annet vist at man bruker mange flere muskler ved stavgang enn vanlig gange, særlig i overkroppen og armer. Hjertekapasiteten, blodsirkulasjon og oksygenopptaket øker. Man avlaster ledd som knær og hofter, og man øker forbrenningen. Riktig teknikk er også med på å gi en bedre kroppsholdning. Den subjektive opplevelsen av anstrengelse blir mindre ved stavgang enn ved vanlig gange eller løping. Man har muligheten til å komme seg ut, oppleve naturen og være aktiv.

Anlegget for Nordic Walking består av i alt 9 rundløyper organisert ut fra 5 startpunkt. De 5 startpunktene og 9 rutene framgår klart av kartet. Hver løype har ulik vanskelighetsgrad og profil som vil være illustrert med et diagram.

Panorama-ruten

Lengden på løypa er 7,8 km og går i et flatt og lett terreng. Her passeres en sluse og to broer. Det åpne kulturlandskapet med vann, skog og dyrket mark viser mangfoldet i Vrådal sin natur. Løypa er identisk med løype nr 9, men med et annet startpunkt. Startpunkt og parkering ved Vrådal Panorama skisenter.